Schutting laten plaatsen

Tuinschuttingen komen natuurlijk in verschillende vormen en maten voor. Optisch gezien verschilt de smaak per persoon. Sommige mensen vinden het mooier om een erfafscheiding te kopen met verticale planken tuinschermen. Andere mensen vinden het mooier om een tuinscherm te kopen met een V in het midden (V-scherm).

Het fenomeen optisch bedrog zult u ongetwijfeld wel kennen. Een voorbeeld hiervan is; in een trui met horizontale strepen maakt u slanker. Optisch bedrog komt ook voor bij schuttingen plaatsen. Over het algemeen lijkt u tuin groter als u de planken verticaal laat monteren. Daarnaast kan een horizontaal tuinscherm dienen als ladder voor ongewenste bezoekers, zoals dieven. De horizontale tuinschermen zijn natuurlijk veel makkelijker te beklimmen dan de verticale. Met het oog potentiële dieven en uw privacy laten veel mensen een betonschutting plaatsen van twee meter hoog, u heeft dan in de meeste gevallen geen bouwvergunning nodig. Dit is dus minder inbraakgevoelig en u heeft meer privacy!

Advies op maat!

Een tuinafscheiding kopen, wat kost een schutting? Dat doet u niet zo maar “even”. Natuurlijk is er een enorme keus in formaten. Landelijk gezien zijn de schuttingplanken met een dikte van 16 tot 18 millimeter het meest populair. Bij het kiezen van de palen kunt u kiezen uit houten palen of betonpalen. Indien u kiest voor houten palen adviseren wij u om voor hardhouten palen te kiezen. Hierdoor voorkomt u dat u na een aantal jaren de palen dient te vervangen, terwijl het tuinscherm nog in prima staat is.